MATRIX-ROM Bucuresti - Editura si Casa Software - www.matrixrom.ro!

 
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări 29-03-2024 13:53:34
Cuprins
Contact
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări
B-dul. Pache Protopopescu Nr. 66 Sector 2, Cod 021414, Bucureşti
Tel.: 021-252.42.80 / 135, 136, 128, 132
Fax.: 021-252.48.34
E-mail: siear@siear.ro

Buletin SIEAR nr. 260 - August 2007


  • 1. Anunturi

    2. Actiuni

    3. Cunoasterea este puterea

    4. Din alte surse

    IMPORTANT!

    1. Anunturi

    1. Rugam membri SIEAR ca in perioada urmatoare sa trimita articole pentru manifestarile la care participa SIEAR ca organizator sau colaborator precum si pentru revistele “Electricianul” si “Masurari si Automatizari”.

    2. 10-14.09.2007 - Curs de pregatire pentru „Verificatori de proiecte si experti tehnici in instalatii”. Cursurile sunt organizate de SIEAR in colaborare cu AIIR pentru urmatoarele domenii:
    - Instalatii sanitare (Is);
    - Instalatii gaze petroliere si lichefiate (Ig);
    - Instalatii de incalzire centrala (Ii);
    - Instalatii de ventilare si climatizare (Iv);
    - Instalatii electrice (Ie).
    Cursurile se desfasoara pe parcursul a 5 zile cate 6 ore/zi. Cursantii primesc in functie de domeniul solicitat brosurile cu criteriile de performanta pentru instalatiile: Is, Ig, Ii, Iv respectiv Ie. In afara de acestea, toti cursantii primesc urmatoarele:
    - Regulament de verificare si expertizare tehnica de calitate a proiectelor, a executiei lucrarilor si a constructiilor;
    - Brosura „Atestarea verificatorilor de proiecte si expertilor pentru instalatii”;
    - Extras din legislatia referitoare la verificatorii de proiecte si expertii tehnici.
    Director curs: conf. dr. ing. Nicolae Ivan
    tel.: 021-2524280/135; 0721/932632 n_ivan@instal.utcb.ro.
    Alte informatii si inscrieri la
    Secretar curs: teh. Cornelia Popovici
    tel.: 021-2524280/136; 0723/384534
    Inscrierile se fac pana la 31.08.2007. Membrii AIIR si SIEAR beneficiaza de o reducere a costului cursurilor de pana la 20%.

    3.12.09.2007 ora 11:00 - Simpozion organizat de SIEAR „Cladirile eficiente energetic performanta si necesitate” in cadrul IEAS la Palatul Parlamentului Sistemele de gestiune a energiei puse în serviciul performantelor energetice ale cladirii.

    4. 27.09.2007, ora 9:00 - EMERGENCY DAY la Hotel CARO, Sala Nicolae Iorga, str. Barbu Vacarascu nr. 164, sector 2, Bucuresti. In aceasta actiune este implicat si SIEAR.
    Pe site-ul Italian www.emergencyday.com este data pagina pentru Romania de unde puteti descarca Invitatia.

    2. Actiuni

    911. 10.08.2007 Discutii in vederea pregatirii Simpozionului SIEAR in cadrul IEAS din 12.09.2007 de la Palatul Parlamentului. Au participat: ing. Manuela Draghicescu - Director Marketing si prof. dr. ing. Constantin Ionescu - Presedinte SIEAR.

    3. Cunoasterea este puterea

    Newsletter Genesys nr. 30/2007

    - Noul PC Dell din gama Inspiron primeste premiul "Alegerea redactiei" de la CNET. In luna iunie a acestui an, Redactia CNET a testat PC-uri de la Dell, HP, Velocity, Cyberpower si Gateway.

    Newsletter MATRIXROM nr. 7/2007

    - Noutati editoriale.
    - Ioan Constantin, Octavian Stanasila: Undine. Teorie si aplicatii
    - Catalin Petrescu, Dumitru Popescu, Ciprian Lupu: Arhitecturi hardware / software pentru sisteme numerice de conducere.
    - Lucica Rosu, Carmen Maftei: Legislatia mediului. Legislatia orizontala.
    - Emil Sofron, Ion Sima, Paul Vulpoiu, Ion Stan: Surse si modele de zgomot din electronica, optoelectronica si comunicatii.
    - Constantin Vertan, Mihai Ciuc: Tehnici fundamentale de prelucrarea si analiza imaginilor.

    Prezentare produs software.
    - Primul si singurul program informatic existent pe piata romaneasca care permite accesul utilizatorului la versiunea completa a reglementarilor tehnice in vigoare - normative, instructiuni, ghiduri, specificatii - pentru proiectarea si executia lucrarilor de instalatii pentru constructii.

    4. Din alte surse

    - Arena pe care a debutat echipa de fotbal Universitatea Craiova va fi demolata, in locul ei fiind construita cea mai inalta cladire din oras. Consiliul Judetean Dolj a organizat, in luna iulie, un concurs de idei in vederea schimbarii destinatiei Stadionului Tineretului, baza sportiva lasata in paragina, care nu se bucura de o utilizare curenta. Castigatorul la puncte al concursului, anuntat ieri, este proiectul realizat de SC Romproiect Bucuresti. Acesta propune ridicarea unui zgarie-nori, inalt de 105 metri, sustinut de alte cladiri moderne, cu mai multe etaje si cu diverse functionalitati. 'Proiectul intentioneaza sa ofere centrului orasului un complex de cladiri cu aspect vibrant si contemporan, dar si o cladire de birouri in forma de turn de mare inaltime, care va servi drept reper - simbol urban al Craiovei. Acesta se va extinde la maximum permis, atingand inaltimi similare cladirilor-turn din Bucuresti, arata proiectantii in descrierea centrului lor. Ei mentioneaza ca interiorul colosului a fost gandit asemenea conceptului grecesc Agora, cu spatii de intalnire, centre de agrement, cinema multiplex si sali de sport, care sa permita populatiei sa socializeze si sa petreaca timpul intr-un mod placut.Centrul cultural si de afaceri are prevazut si parcaj subteran, pe trei niveluri. Schitele arata ca zgarie-norul va avea trei spatii mari, la diverse inaltimi, in care vor fi plantati copaci. Aproximativ 20 la suta din suprafata construita va fi mall.

    - Ford aduce un miliard de euro la Craiova. Reprezentantii Comisiei de privatizare a Automobile Craiova s-au declarat multumiti de oferta tehnica depusa de Ford si vor analiza si oferta financiara. Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, a afirmat ca cel de-al doilea mare grup american a facut, prin divizia sa europeana Ford Europe, o oferta de preluare 'mai generoasa' decat conditiile minime impuse in caietul de sarcini (Cotidianul).

    - Ford are o fabrica in Rusia si una in Turcia si este foarte aproape de a cumpara fabrica de la Craiova unde urmeaza sa investeasca in jur de un milion de euro asfel incat sa produca in anul 2011, 300.000 de automobile anual.

    - Laptopuri mai ieftine. Fujitsu Siemens Amilo Pro V3205-2.700 lei; Acer Aspire 5102AWLMI 1024-2500 lei; Dell Inspiron 1501-2150 lei; BenQ Joybook A52E-2.000 lei; Toshiba Satellite L30 113-1870 lei; HP 530-1712 lei; MSI S420-1533 lei; Myria D15 NGA1- 1400 lei.

    - General Motors a reusit sa-si recapete coroana de lider mondial intre producatorii de autoturisme cu cele mai mari vanzari din lume.Daca, in primul semestru al acestui an, japonezii de la Toyota au intrecut pentru prima data la vanzari gigantul american, General Motors a livrat in perioada aprilie-iunie peste 2,41 de milioane de masini.

    - Masinile viitorului: mici si economice. Concurenta continua dintre marii producatori de autoturisme a ridicat competitivitatea la un nivel foarte inalt, unde fiecare companie in parte se lupta pentru dezvoltarea si crearea autoturismului viitorului. (7plus)

    - Polo BlueMotion consuma 3,8 litri/100 km. In conditiile in care Comisia Europeana duce o lupta drastica cu incalzirea globala si cu limitarea emisiilor de CO2, producatorii auto trebuie sa se adapteze si lanseze tehnologii ecologice. Volkswagen a reusit prin intermediul BlueMotion sa reduca cantitatea emisiilor de CO2 si sa se adapteze noilor cerinte europene. (AutoMarket).

    - Traficul bucuresten va fi gestionat, incepand de anul viitor, printr-un centru de comanda creat dupa modelul londonez, care va urmari prin satelit mijloacele de transport in comun si va debloca electronic marile intersectii din capitala Romaniei. Masini de interventie ale Salvarii, Pompierilor, Politiei urmarite prin satelit, astfel incat sa li se asigure "unda verde" catre zona de interventie, dar si semafoare inteligente, care vor debloca electronic intersectiile aglomerate - sunt cateva din caracteristicile noului sistem de management al traficului, ce va deveni operational de la jumatatea anului viitor.

    - In trei ani, Romania trebuie sa creasca utilizarea de energie regenerabila cu patru procente, de la 29% din consumul total, la 33%. Ministerul Mediului a aratat, joi, harta potentialului de energie din Romania si a anuntat facilitatile pentru viitorii investitori ai acestui sector. Potrivit ministrului Mediului, Attila Korodi, harta este un instrument util atat autoritatilor care vor trebui sa respecte tratatul european in privinta utilizarii surselor alternative de obtinere a energiei, cat si investitorilor care doresc sa dezvolte o afacere in domeniu. Attila Korodi a amintit estimarile Agentiei Internationale pentru Energie, potrivit carora resursele de petrol se vor epuiza in 40 de ani, cele de gaze naturale in 60 de ani, iar cele de carbune in 200 de ani. „Asta inseamna ca in jurul anului 2030 Europa va fi nevoita sa importe 70% din necesarul de energie. Este si normal, cata vreme combustibilii fosili reprezinta la ora actuala 80% din energia utilizata in intreaga lume. Un exemplu concret a ceea ce se intampla astazi: in Uniunea Europeana, aproximativ 40% din consumul energiei unei gospodarii este risipit, din cauza functionarii in gol a aparaturii electrocasnice si a sistemelor de iluminat” a spus ministrul. Potentialul Romaniei in domeniul energiei verzi:

    - 65% biomasa
    - 17% energie eoliana
    - 12% energie solara
    - 4% microhidrocentrale
    - 1% + 1% voltaic +geothermal

    - 15 firme s-au aratat interesate de hartile eoliana si solara ale Romaniei, recent finalizate, pentru a investi in capacitati de productie. Romania a investit in capacitatile energetice alternative 300 de milioane de euro in ultimii trei ani, potrivit ministrului Mediului, Attila Korodi. 'Efortul investitional total din perioada 2003-2015 se estimeaza sa ajunga la 2,7 miliarde de euro, dintre care 1,3 miliarde de euro pina in 2010 si 1,4 miliarde de euro din 2011 pana in 2015. Pana acum s-au investit 300 de milioane de euro', a detaliat Korodi.

    - RSC isi extinde serviciile software pe piata internationala de comunicatii wireless, prin dezvoltarea aplicatiei 'blubell' pentru compania Blubell Technologies din Jersey, Channel Islands. 'Folosind tehnologia Bluetooth am creat un produs care iti da posibilitatea sa iti suni gratuit prietenii pe skype si in acelasi timp sa beneficiezi de functionalitati specifice telefoniei mobile', declara Bogdan Savu, director executiv RSC. Blubell a fost lansat de curand la nivel mondial si permite utilizatorilor sa initieze si sa primeasca apeluri gratuite prin intermediul programului Skype si a unei casti standard Bluetooth chiar si atunci cand acestia nu se afla in fata calculatorului. Aceasta aplicatie ofera functionalitati similare cu cele intalnite in telefonia mobila: mobilitate (in aria de acoperire Bluetooth), apelare vocala si identificarea vocala a apelantului. Detalii la: http://www.newz.ro/stiri/rsc-dezvolta-pentru-blubell-technologies-o-solutie-pentru-gratuite_n43073.html.

    - Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel mondial, pare ca nu renunta la planul sau de a preda stafeta, intr-un plan de retragere ce se intinde pe 2 ani. Pana nu demult cel mai bogat om de pe glob, Bill Gates a hotarat sa renunte la pozitia pe care a ocupat-o timp de peste 32 de ani pentru a se dedica actelor de caritate pe care le intreprinde impreuna cu sotia sa in cadrul unei fundatii de binefacere.

    - Membrii lotului Romaniei s-au intors cu sase medalii, respectiv una de aur, patru de argint si una de bronz, de la Olimpiada Internationala de Matematica desfasurata la Hanoi, Vietnam, potrivit Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Astfel, Romania s-a situat pe locul al 11-lea intr-un clasament in care primele locuri au fost ocupate de Rusia, China, Coreea de Sud si SUA. In total, s-au distribuit 39 de medalii de aur. La concursul din acest an au fost 522 de concurenti din 98 de tari. Medalia de aur a fost luata de Livia Alexandra Ilie, absolventa a clasei a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Colegii ei de liceu Madalina Elena Persu (absolventa a clasei a X-a) si Mihail Eugen Dumitrescu (clasa a XI-a) au obtinut medaliile de argint. Aceeasi performanta au reusit-o si Lucian Gabriel Turea (Colegiul National de Informatica 'Tudor Vianu' Bucuresti) si Dragos Ciprian Ionescu (Colegiul National 'Mihai Viteazul' Bucuresti), ambii absolventi ai clasei a XII-a in aceasta vara. Multiplu medaliat la editiile anterioare, Adrian Zahariuc (absolvent al clasei a XII-a la Colegiul National 'Ferdinand I' Bacau) a intrat in posesia unei medalii de bronz.

    - O companie americana, care vrea sa transforme localitatea brasoveana Tarlungeni intr-o statiune montana, intentioneaza sa investeasca un miliard de euro. Anuntul a fost facut de reprezentantii Prefecturii Brasov, care spun ca americanii au vizitat zona situata in regiunea muntilor Ciucas, mentionand ca vor sa amenajeze aici 14 partii de schi. Firma americana a trimis, deja, la Tarlungeni o echipa de arhitecti care urmeaza sa examineze zona, sa verifice si sa proiecteze partiile de schi. Edilii judetului spun ca pentru realizarea proiectului, compania americana se va asocia atat cu Consiliul Local Tarlungeni, cat si cu municipalitatea brasoveana care detine mai multe suprafete in zona. Realizarea celor 14 partii de schi de la Tarlungeni si a infrastructurii turistice care va aparea in zona reprezinta cea mai mare investitie realizata intr-o localitate brasoveana.

    - Doriti sa innoiti sau sa investiti intr-o noua linie de cantarire, ambalare si etichetare? Printr-un simplu click pe una dintre paginile web: www.platforma.ro, www.ambex.ro veti putea alege exact produsul de care aveti nevoie!

    - Exista 40 de scrisori de intentie pentru privatizarea complexurilor energetice, dar autoritatile statului nu au avansat inca nici un termen pentru inceperea acestui proces. Privatizarea capacitatilor de productie de energie electrica reprezinta ultima mare afacere a statului roman, care insa nu se prea grabeste s-o inceapa.

    - Intr-un comunicat al Eurostat se arata ritmul de crestere in UE la constructii. Pe primul loc se afla Bulgaria, locul doi - Lituania, locul trei Polonia, locul patru – Slovenia si locul cinci - Romania etc.

    - SMS-ul a implinit 15 ani. In iulie 1992, Nokia reusea prima expediere a unui mesaj scris de la un telefon mobil la altul. Primul mesaj comercial se trimitea in decembrie, acelasi an, prin reteaua Vodafone, in Marea Britanie.

    - Laptopul ieftin, gata de productie. Pretul computerului nu mai este de 100 de dolari, cum ii spune numele, ci ajunge la mai bine de 175 de dolari, insa comenzile au atins limita necesara pentru a se da startul la asamblarea masinariei. Dupa cinci ani de la prezentarea pentru prima data a conceptului de laptop de 100 de dolari, masinaria intra in productie. (Evenimentul Zilei).

    - Nokia Corporation trece filiala din Romania pe numele Nokia Siemens Networks.









    Index | Despre noi | Noutăţi | Instruire | Publicaţii | Bibliotecă | Forum | Download | Organigramă | Membri SIEAR | Listă Verificatori Proiecte şi Experţi Tehnici | Contact

    © 2006 Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări